Charles Darwin a devenit un caracter emblematic pe plan internaţional, a cărui impact asupra ştiinţei moderne şi a dezvoltării gândirii este incontestabil. Prin urmare 12 februarie, ziua lui de naştere a fost ales pentru a sărbătorii realizările ştiinţei. După modelul internațional, în orașul nostru la inițiativa Asociației E-Consult Satu Mare în colaborare cu Muzeul Județean se organizează Ziua lui Darwin începând cu anul 2009 pentru a celebra gândirea științifică.

Ziua lui Darwin Satu Mare 2018

în data de 12 februarie:

Evenimentul constă dintr-o serie de prezentări ţinute de profesori universitari şi cercetători renumiţi din diferitele domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și de a populariza gândirea științifică.

Începând cu ora 10:00, la Sala de conferințe a Muzeului Județean Satu Mare (B-dul V. Lucaciu nr.21, etajul II) (în limba română) vor avea loc următoarele activități:

  • „Arheologia între ficţiune şi realitate” – prelegere ținută de arheologul Dr. Robert Gindele (Muzeul Județean Satu Mare)
  • Out of control/Un dezastru national – investigație în parcurile naționale din România film documentar prezentat de Andrei Ciurcanu (Asociația Agent Green, București)
  • Science show prezentat de Silviu Ruști (Trupa Magic Puppet, Cluj Napoca)

Începând cu ora 12:00 în Muzeul Județean Satu Mare (B-dul V. Lucaciu nr.21) (în limba maghiară)

  • „A természettudomány természete” [Natura științei]- Dr. Rózsa Lajos (MTA – MTTM, Budapesta)
  • „Ammon isten elhullatott szarvai” [Coarnele căzute ale zeului Ammon]- Dr. Silye Lóránd (UBB, Cluj)
  • Science show prezentat de TudÁShow (Budapesta)

Intrarea la eveniment este liberă.

Partenerii noștri:

sigla oficiala MJSM

 

 

Sponsori:

Technosam

”Ignoranţa dă naştere certitudinii mult mai des decât cunoaşterea: cei care ştiu puţine, nu cei care ştiu multe, sunt aceia care susţin cu atât de multă convingere că cutare sau cutare problemă nu va fi niciodată rezolvată de ştiinţă.”                     Charles Darwin

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Clubului Rotary Satu Mare