O zi pentru cunoaștere și gândire

Colecție de linkuri

Dorim să oferim un fel de busolă pentru colectarea de informații de încredere, pentru elevi, profesori, celor doritori de a cunoaște. Am adunat aici și am organizat pe subiecte câteva articole, pagini care abordează cu rigoare științifică acele teme pe care le considerăm importante.

Mai Departe…

Ziua Darwin – în Satu Mare 2009 – 2016:

Cum a fost Ziua lui Darwin din Satu Mare? Istoria unei serii de evenimente în imagini, titluri de articole, de la afișe pe autobuze, până la conversații din pub-uri. Am colectat urmele evenimentelor de Ziua lui Darwin, existente până acum.

Mai Departe…

Ziua Darwin 2018 în Satu Mare

12 februarie 2018

Încă o zi pentru cunoaștere și gândire

Mai Departe…

Partnerii noștri:

sigla oficiala MJSM

EKE

Ziua lui Darwin este o sărbătoare internațională a gândirii științifice, o istorie care a început în anii 1980. În anul 2009 am sărbătorit 200 de ani de la nașterea lui Charles Darwin și 150 de ani de la apariția capodoperei „Originea speciilor”. În evenimentele internaționale de comemorare a fost implicat și Satu Mare: la data de 12 februarie 2009, ziua de naștere a savantului, a avut loc primul eveniment Ziua lui Darwin la Muzeul Județean Satu Mare. De atunci, în fiecare an, în luna februarie cei care susțin prezentări la Ziua Darwin din Satu Mare promovează știința și gândirea critică.

Cunoștințele noastre științifice ne ajută să înțelegem mai bine lumea din jurul nostru și să o modificăm în interesul nostru. Cu toate că țelul nu este întotdeauna nobil, singurul mijloc eficient de realizare pentru atingerea acestora este gândirea rațională, care servește ca bază a științei. Rezultatele științei constituie parte din viața noastră zilnică, cultura modernă și stilul de viață de azi ar fi de neconceput fără beneficiile respective. Dar, nu este ușor de a arunca o privire asupra cunoașterii acumulate de omenire în secolele trecute, sau măcar de a procesa cantitatea de informație care zilnic se revarsă asupra noastră. Gândirea critică și o abordare științifică ne poate ajuta în navigare. La asta dorește să contribuie evenimentul nostru.

Finanțatori:

Technosam

Galerie