Charles Darwin a devenit un caracter emblematic pe plan internaţional, a cărui impact asupra ştiinţei moderne şi a dezvoltării gândirii este incontestabil. Prin urmare 12 februarie, ziua lui de naştere a fost ales pentru a sărbătorii realizările ştiinţei. După modelul internațional, în orașul nostru la inițiativa Asociației E-Consult Satu Mare în colaborare cu Muzeul Județean se organizează Ziua lui Darwin începând cu anul 2009 pentru a celebra gândirea științifică.

                        Asociatia E-consult

Muzeul Județean Satu Mare și Asociația E-Consult

organizează în data de 13 februarie:

Ziua lui Darwin Satu Mare 2017

Evenimentul constă dintr-o serie de prezentări ţinute de profesori universitari şi cercetători renumiţi din diferitele domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și de a populariza gândirea științifică.

Începând cu ora 10:00, la Casa Meșteșugrailor (Str. Ștefan cel Mare nr. 18) (în limba română) vor avea loc următoarele activități:

  • „Despre evoluția omului” – prelegere ținută de arheologul Ciprian Astalos (Muzeul Județean Satu Mare)
  • „Exploratori ai universului” – prezentare multimedia
  • Expoziția “Descendența speciei umane prezentată prin chipuri și fosile” (o călătorie în trecut cu ajutorul lucrărilor realizate cu măiestrie și cu acuratețe științifică de artistul plastic și paleoantropolog amator, Eduard Constantin Olaru.)

Începând cu ora 10:00 în Muzeul Județean Satu Mare (B-dul V. Lucaciu nr.21) (în limba maghiară)

  • „Csalók és sarlatánok a tudományban” [Impostori și șarlatani în istoria științei]- dr. Rózsa Lajos (MTA – MTTM, Budapesta)
  • „Sárkányok a Kárpátokban?” [Balaluri în Carpați?]- dr. Silye Lóránd (UBB, Cluj)
  • Science show prezentat de szertar.com

Intrarea la eveniment și la expoziție este liberă.

Partenerii noștri:

sigla oficiala MJSM

Sponsori:

Technosam

”Ignoranţa dă naştere certitudinii mult mai des decât cunoaşterea: cei care ştiu puţine, nu cei care ştiu multe, sunt aceia care susţin cu atât de multă convingere că cutare sau cutare problemă nu va fi niciodată rezolvată de ştiinţă.”                     Charles Darwin