Egy nap a tudásért és gondolkodásért

Linkgyűjtemény

Szeretnénk egyfajta iránytűt adni megbízható információk gyűjtéséhez diákoknak, pedagógusoknak, tájékozódni vágyóknak. Itt összegyűjtöttünk és témakörökbe rendeztünk néhány cikket, oldalt, ami tudományos igényességgel ír általunk fontosnak vélt témákról.

Tovább…

Darwin Nap Szatmárnémetiben 2009 – 2016:

Hogyan is alakult a Darwin Nap Szatmárnémetiben?
Egy rendezvény története képekben, címekben, a buszplakáttól a kocsmai beszélgetésig. Összegyűjtöttük az eddigi Darwin Napi rendezvények nyomait.

Tovább…

Darwin Nap Szatmárnémetiben 2018

2018. február 12

Még egy nap a tudásért és gondolkodásért

Tovább…

Partnereink:

sigla oficiala MJSM

EKE

A Darwin-nap a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe, melynek története az 1980-as évekre nyúlik vissza. 2009-ben ünnepeltük Charles Darwin születésének 200-ik és főművének, „A fajok eredete” megjelenésének 150-ik évfordulóját. A nemzetközi emlékévhez Szatmárnémeti is csatlakozott: 2009 február 12-én, a tudós születésnapján rendeztük az első Darwin Napot a Szatmár Megyei Múzeumban. Azóta minden év februárjában népszerűsítik a szatmári Darwin Nap előadói a tudományt és a kritikus gondolkodást.

Tudományos ismereteink segítenek abban, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot és adott esetben saját érdekünkben módosítsuk azt. Bár a cél nem mindig nemes, az egyetlen hatékony eszköz ezek elérésében a racionális gondolkodás mely a tudomány alapjául szolgál. A tudomány eredményei mindennapjaink részét képezik, modern életvitelünk és kultúránk elképzelhetetlen lenne jótéteményei nélkül. Nem könnyű feladat azonban átlátni az emberiség által az elmúlt évszázadok alatt felhalmozott tudást, vagy akár feldolgozni a naponta ránk-zúduló információmennyiséget. A kritikus gondolkodás és a tudományos szemlélet azonban segíthet eligazodni. Ehhez szeretnénk hozzájárulni rendezvényünkkel.

Támogatók:

Technosam

Galéria